Penelope Chilvers – Britanske premijum cipele

Penelope Chilvers logo

Penelope Chilvers

Rođena i odrasla u Engleskoj, Penelope Chilvers je globalno priznata kao jedna od najboljih britanskih dizajnera novog milenijuma. Penelope gaji duboke veze sa prekrasnom Španijom i oduvek je imala želju da  španske jahačke čizme predstavi u Engleskoj.  Uspela je da pronađe nekoliko tradicionalnih zanatlija u brdima Španije i naručila im da naprave savršene equestrian čizme po svojim specifikacijama. Penelopine čizme su privukle ogromnu pažnju kada ih je prvi put u javnosti nosila princeza Kejt Midlton, vojvotkinja od Kembridža. Penelopine čizme su prošivene neprikosnovenom Goodyear Welted metom po kojoj su engleske kompanije dostigle svetku slavu (isti metod izrade koriste i Church’s, Grenson, John Lobb, i mnogi drugi engleski premijum proizvođači). Mnoge ikone stila širom sveta danas uživaju u Penelopinim kreacijama.

Kate Middletoni Ama Clooney u Penelope Chilvers jahackim cizmama

Chilvers je poznata kao stručnjak za Dandy sliperice koje su dobile ime po uzoru na dekadentne 70-te godine prošlog veka kada su estete bežale u severnu Afriku radi uživanja u tamošnjim raskošima.

Alexa Chung u Penelope Chilvers jahackim cizmama

Za leto, Penelope Chilvers nudi kolekciju kožnih espadrila koje su ručno šivene po tradicionalnoj katalonskoj metodi i uz upotrebu prirodne jute. Ponuda uključuje i raznovrsne kožne sandale ručne izrade.

Rihanna u Penelope Chilvers jahackim cizmama

Penelopine kolekcije se distribuiraju širom sveta i moguće ih je pronaći u vodećim buticima.

Share This