Pantherella – luksuzne čarape od najfinijih materijala

pantherella-socks

Pantherella je osnovana 1937. godine od strane Louisa Goldschmidta kao fabrika čarapa za žene. Od 1945. godine naziv kompanije, brend i proizvodni program su definitivno uspostavljeni i modernizovani, čime je legenda rođena: „Pantherella Fine English Socks“. Od prethodnog fokusa na proizvode za žene, poslovna i proizvodna politika je promenjena i fokusirana na muškarce, i to u segmentu ekskluzivnih i visokokvalitetnih muških čarapa modernog dizajna.

Louis Goldschmidt imao je viziju da su visokokvalitetne muške čarape budućnost. Umorni od proizvodnje kabastih i neugodnih čarape za muškarce, započeta je proizvodnja udobnih, bez šava, lakih i veoma modernih muških čarapa, koje su postale veoma tražene na tržištu. Nakon pažljivog ubeđivanja, konstruktor PA Bentlei je izradio specijalizovanu mašinu za proizvodnju muških čarapa, što je značajno izdiglo Pantharellu u odnosu na konkurenciju.

Tokom 1990. godine, renomirana modna kompanija Burberry je kupila brend Pantherella.

Pantherella se nikada nije udaljila od svojih prvobitnih postulata, čak i kada se konkurencija okretala jeftinijim alternativama.

Share This