berwick-1707-shoes

Berwick je mlada španska kompanija koja je specijalizovana za proizvodnju muških visokokvalitetnih cipela korišćenjem Goodyear welted tehnologije. Naziv brenda potiče iz Španskog rata i odlučujuće bitke koja se odigrala davne 1707. godine u Almansi, u kojoj je vojvoda Berwick doneo odlučujuću pobedu i nakon koje je Filip V došao na kraljevski tron Španije.

Proizvodni i prodajni program Berwick-a je podeljen u dve linije: Berwick 1707 Premium Grade i Berwick 1707 Goodyear Welted. Obe linije se proizvode u Španiji (Almansa regija) primenom Goodyear welted metode.

Proizvodi kompanije Berwick 1707 daju jedan od najboljih odnosa cene i kvaliteta na svetskom tržištu.

berwick-1707-goodyear-welted

Berwick 1707 Goodyear Welted

Berwick cipele se izrađuju u procesu koji je izmislio i patentirao 1871. godine Charles Goodyear Jr., a koji se sastoji od više od dve stotine odvojenih operacija, koje po svom kompletiranju obezbeđuju vrhunsku izolaciju stopala, udobnost i dugotrajnost. Visok kvalitet Berwick 1707 cipela je omogućen karakterističnom metodom izrade, ali i veoma kvalitetnim materijalima koji se koriste u proizvodnji, dobavljača koji su prvenstveno locirani u Francuskoj, Engleskoj i Nemačkoj.
berwick-1707-premium

Berwick 1707 Premium Grade

Dodatna specifikacija u proizvodnji Berwick 1707 Goodyear welted cipela je i korišćenje najboljih kožnih đonova na svetu nemačkog proizvođača Jon Rendenbach Jr. Proces izrade JR kožnih đonova podrazumeva potapanje kože u rastvor koji se pravi od kore drveta hrasta, smrče i mimoze uz dodatak mediteranskog voća valonea, i zatvara u 5 metara duboku jamu da bi u ovom rastvoru provela bezmalo godinu dana. Đonovi proizvedeni ovom metodom garantuju vrhunsku dugotrajnost i izuzetan komfor pri nošenju.
Share This